Vraagteken achter Higuaín bij Napoli; PSG genoemd

29 juni 2016, 09:41

Het is nog maar de vraag of Gonzalo Higuaín deze zomer bij Napoli zal blijven. De zaakwaarnemer van de topschutter haalde dinsdag flink uit naar de club uit Napels en het lijkt erop dat Paris Saint-Germain meteen in actie wil komen om de Argentijnse spits in te kunnen lijven.

Nicolas Higuaín, de broer en belangenbehartiger van de Argentijnse international, zorgde dinsdag voor veel ophef. Hij stelde dat Higuaín geen nieuw contract zou tekenen bij Napoli. "De club was bezig met een project om Champions League-waardig te worden en om voor de Scudetto te kunnen vechten. In de eerste seizoenshelft deden we goed mee, maar de club heeft er daarna weinig meer aan gedaan om strijdbaar te blijven. De voorzitter (Aurelio De Laurentiis, red.) heeft het recht om te wijzen naar de afkoopsom (94 miljoen euro, red.) in het contract, maar wij hebben het recht om niet te verlengen", sprak de zaakwaarnemer bij Radio Crc.

"Het lijkt erop dat de directie een koers vaart waarmee de strijd met Juventus niet aangegaan kan worden", aldus Nicolas Higuaín. "Als er een aanbieding op Gonzalo wordt gedaan, dan ligt de bal bij De Laurentiis. Wij zullen het contract niet verlengen en kijken dan of de voorzitter een bod die lager dan de afkoopsom is zal accepteren. Op dit moment heeft Gongzalo andere voetbalideeën dan de club."

Door de stevige teksten wordt Higuaín meteen in verband gebracht met andere clubs. Het toonaangevende La Gazzetta dello Sport meldt dat Paris Saint-Germain in actie wil komen. De Parijse club nam eerder al Ezequiel Lavezzi en Edinson Cavani over van Napoli en zou al contacten met Higuaín en Napoli hebben gelegd.

De Argentijnse goaltjesdief wist afgelopen seizoen een stokoud record uit de boeken te schieten bij Napoli. Met 36 doelpunten in één jaargang verbeterde hij het record van Gunnar Nordahl, die in het seizoen 1949/1950 35 Serie A-goals maakte in het shirt van AC Milan.

[photo,96474,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen