'Ethische commissie start onderzoek naar Infantino'

29 juni 2016, 12:42

De ethische commissie van de FIFA is een vooronderzoek gestart naar Gianni Infantino, de voorzitter van de wereldvoetbalbond. Dat brengt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van bronnen binnen het mondiale voetbalorgaan. Een (officiële) bevestiging vanuit de FIFA laat nog op zich wachten.

De reden voor het vooronderzoek is het bezoek van Infantino aan paus Franciscus in Vaticaanstad. De Zwitser vloog een dag na de Champions League-finale van Milaan naar Rome en het is niet duidelijk wie deze vlucht betaald heeft. De Frankfurter Allgemeine stelt dat Russische zakenlieden het tripje gefinancierd hebben. Daarmee zou sprake zijn van belangenverstrengeling en een schending van de gedragscode zoals deze in de FIFA-regels opgenomen is.

Het is niet de eerste keer dat er scepsis heerst rond het handelen van Infantino. Eerder doken er geluidsopnames op van een bestuursbijeenkomst bij de FIFA, waarop te horen was dat de opvolger van Sepp Blatter geen genoegen nam met een salaris van 1,7 miljoen euro. Tevens wilde Infantino toen de inmiddels vertrokken Domenico Scala naar de uitgang werken bij de FIFA.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen