Van Praag: "Infantino is vanaf dag één tegengewerkt"

30 juni 2016, 08:58

Ondanks de geluiden van belangenverstrengeling en machtsmisbruik blijft Michael van Praag achter Gianni Infantino staan. De voorzitter van de KNVB denkt nog steeds dat de opvolger van Sepp Blatter de geschikte persoon is om schoon schip te maken bij de FIFA.

"Gianni Infantino is preses geworden omdat we willen dat de FIFA hervormd wordt", sprak Van Praag woensdag bij het programma Studio France. "Maar ik kan vertellen, want ik heb hem een paar keer gebeld, dat hij vanaf dag één is tegengewerkt", aldus de KNVB-preses. Er wordt gezegd dat Infantino verbolgen was over een voorgesteld salaris van 1,7 miljoen euro, dat hij een bandopname van deze onderhandelingen wilde laten vernietigen en dat hij de statuten wilde aanpassen waardoor het mogelijk zou worden om zijn controleurs binnen de FIFA te ontslaan.

Woensdag meldde de Frankfurter Allgemeine dat de ethische commissie van de FIFA een vooronderzoek naar Infantino is gestart. "Nou, dat lees ik in de krant, ja, maar dat is nog niet door de FIFA bevestigd", stelt Van Praag, die het duidelijk opneemt voor Infantino. "Deze man moet nu eenmaal impopulaire maatregelen nemen om de FIFA schoon te krijgen. Dat is duidelijk. Er zijn mensen binnen de FIFA die dat niet prettig vinden en die beginnen met de media te praten en dingen uit te lekken. En dat is precies de reden waarom er hervormd moet worden. Er zullen mensen weg moeten."

Van Praag had naar eigen zeggen zelf niet geklaagd over een salaris van 1,7 miljoen euro als FIFA-voorzitter, maar de statutenwijziging waar Infantino voor opperde kan Van Praag wel begrijpen. "Bovendien, het congres heeft het goedgekeurd. Al ging dat destijds niet helemaal zoals ik dat gedaan zou hebben. Dat moet ik toegeven", aldus Van Praag, die zelf in de race is om president van de UEFA te worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen