Ajax laat voormalig 'Talent van de Toekomst' naar ADO gaan

30 juni 2016, 10:25   Bijgewerkt: 7 februari 2017, 11:27

ADO Den Haag nam deze zomer afscheid van onder meer Thomas Kristensen en Kyle Ebecilio en heeft daarom werk gemaakt van de komst van een nieuwe middenvelder. De Haagse eredivisionist kondigt donderdagochtend via de officiële clubkanalen aan dat Ashraf El Mahdioui aan de slag gaat in het Kyocera Stadion. De 20-jarige middenvelder wordt overgenomen van Jong Ajax en tekent voor drie jaar in de Hofstad.

El Mahdioui speelde vorig seizoen regelmatig in de basis bij Jong Ajax. De middenvelder werd in zijn eerste seizoen (2013/2014) in Amsterdam verkozen tot 'Talent van de Toekomst'. In totaal speelde de jongeling 23 duels (drie goals) voor Jong Ajax. Bij ADO Den Haag hoopt hij een nieuwe stap in zijn ontwikkeling te kunnen zetten. "Ik kom natuurlijk uit de Jupiler League. Of ik al klaar ben voor de Eredivisie zal moeten blijken. Maar ik zal daarvoor mijn stinkende best moeten doen op de training. Ik hoop in ieder geval op zoveel mogelijk speelminuten", aldus El Mahdioui op de ADO-website.

"Ik ben een controlerende middenvelder die graag het spel verdeeld. Met mijn goede trap kan ik in medespeler voor de goal zetten. Ik hoop daarmee van waarde te kunnen zijn voor de club", zegt de jonge middenvelder over zichzelf.

El Mahdioui kan in ieder geval rekenen op het vertrouwen van Zeljko Petrovic, de nieuwe hoofdtrainer van ADO. "Met Ashraf halen we een erg talentvolle middenvelder in huis. Dat heeft hij de afgelopen jaren bij Ajax wel bewezen. Het zegt ook genoeg dat veel buitenlandse clubs hem binnen wilden halen. Dat Ashraf dan voor ADO Den Haag kiest, is een compliment voor onze club. We gaan de komende jaren ongetwijfeld veel plezier aan Ashraf beleven", aldus Petrovic.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen