Hulk zorgt officieel voor record in Azië, Tyton naar Spanje

30 juni 2016, 14:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfercaroussel begint steeds harder te draaien. Nadat woensdag al bekend werd dat Hulk hard op weg was naar de Chinese club Shanghai SIPG, is de transfer van de 29-jarige Braziliaan een dag later bevestigd. De club heeft officieel aangekondigd dat Hulk voor maar liefst 55 miljoen euro overgenomen wordt van Zenit Sint-Petersburg.

Met de megatransfer zorgt Shanghai SIPG voor een record in Azië. Nog nooit eerder gaf een club in dit continent zo veel geld uit aan een speler. Het record was sinds begin dit jaar in handen van Jiangsu Suning, dat Alex Teixeira destijds voor een slordige 50 miljoen euro overnam van Shakhtar Donetsk. Hulk lag nog tot medio 2019 onder contract bij Zenit.

Tyton wisselt ook van club

Ondertussen heeft ook Przemyslaw Tyton zijn transfer afgerond. De oud-doelman van onder meer PSV en Roda JC vervolgt zijn carrière bij Deportivo La Coruña. De Poolse goalie afkomstig van VfB Stuttgart, dat overigens op het punt staat om Roy Beerens over te nemen van Hertha BSC. Tyton tekent voor drie seizoenen in Galicië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen