AZ blokkeert transfer: "Dat stelt me ongelooflijk teleur"

1 juli 2016, 13:10

Vincent Janssen liet donderdag al weten dat hij zich ergert aan de houding van AZ, dat tot dusver een droomtransfer naar het buitenland in de weg staat. De Alkmaarders zouden een bod van rond de 17 miljoen euro naast zich hebben neergelegd. Janssen begint er genoeg van te krijgen en spreekt zijn frustraties uit.

Janssen is klaar met de wijze waarop AZ zich opstelt. "Ik wil niets liever dan door de voordeur naar buiten, met iedereen handenschuddend, want ik heb hier een fantastisch jaar gehad en me onder John van den Brom uitstekend kunnen ontwikkelen. Het mooiste is als Tottenham, AZ én Vincent Janssen tevreden zijn. Dat zou in mijn ogen nu al zo zijn, maar AZ blokkeert mijn droomtransfer en dat stelt me ongelooflijk teleur", laat de 22-jarige spits optekenen in De Telegraaf.

Spurs wilde tot 17 miljoen gaan voor Janssen, zo meldt de ochtendkrant. "Maar dat was onbespreekbaar. Kennelijk heeft AZ een veel hoger bedrag in gedachten", aldus de oud-spits van Almere City FC, die nog tot medio 2019 vastligt in Alkmaar. "AZ weigert zelfs de prijs te noemen, waarvoor ik weg mag. Dat vind ik frustrerend, want het gaat ook om mij."

Janssen snapt wel dat AZ hoog inzet, maar vindt dit overdreven. "Vergeet niet dat mijn medespelers en ik samen resultaten hebben geboekt, waarvan AZ óók financieel de vruchten heeft geplukt. Het bedrag weigeren dat Spurs nu heeft geboden, is daarom belachelijk. Als twee van zulke clubs (Wolfsburg bood een vergelijkbaar bedrag, red.) mij op die transfersom inschatten, zal dat aardig kloppen. Zij kennen de markt uitstekend", schat Janssen in.

Het moge duidelijk zijn dat de frustraties bij Janssen steeds meer groeien. "AZ wilde me er vorig jaar vanaf dag één van de voorbereiding bij hebben, omdat dit belangrijk is voor een speler die een stap omhoog zet. Dat heeft me ook heel erg geholpen en dat wil ik bij Tottenham ook. De directie weet dat dit fijn voor mij is. Maar kennelijk is Vincent Janssen nu even niet belangrijk. Ik reken erop dat AZ in elk geval met Spurs in gesprek gaat. Mocht AZ dat ondanks de geboden bedragen niet doen en de Spurs afhaken, dan is dat een dreun voor me. Ik ben niet iemand die snel oorlog maakt, maar hoe ik dan reageer, weet ik niet. Daarom ga ik er van uit dat AZ snel inziet dat een transfer voor iedereen het beste is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen