Manchester City haalt smaakmaker weg uit Galicië

1 juli 2016, 09:20   Bijgewerkt: 1 juli 2016, 09:30

Manchester City heeft een aardige slag geslagen op de transfermarkt. De Engelse topclub heeft officieel bevestigd dat Nolito overgenomen is van Celta de Vigo. De pas laat opgebloeide Spaanse international tekent voor vier seizoenen in het Etihad Stadium. The Citizens hebben de afkoopoptie van ruim 16,5 miljoen euro in het contract van Nolito in Galicië geactiveerd.

Nolito kwam de afgelopen drie seizoenen tot bloei bij Celta de Vigo, waar hij uitgroeide tot een zeer gevaarlijk aanvalswapen en afgelopen seizoen een duo vormde met oud-Feyenoord John Guidetti. In de afgelopen drie jaargangen tekende de aanwinst van Man City voor 39 doelpunten in 103 wedstrijden. In Manchester wordt de Spanjaard herenigd met Pep Guardiola, de nieuwe trainer van City. Nolito kent de Catalaan van zijn tijd bij Barça B (van 2008 tot 2011).

Met Manuel Agudo Duran, zoals de volledige naam van Nolito luidt, heeft Man City een speler in huis gehaald die zowel in het centrum als aan de zijkant van de voorhoede uit de voeten kan. De technicus begon zijn carrière bij Écija Balompié en kwam daarna via Barcelona B bij Benfica terecht. Na twee seizoenen in Lissabon te hebben gespeeld vervolgde hij zijn loopbaan na een verhuurperiode van een half jaar bij Granada in Galicië. Bij Celta groeide hij dus uit tot een belangrijke man.

"Ik ga alles geven voor Manchester City en wil de vorm van mijn afgelopen seizoenen vasthouden bij deze club. Ik ga gewoon proberen om mijn eigen spel te spelen. Met Pep Guardiola tref ik een van de beste trainers ter wereld, hij zal het beste in mij naar boven halen", aldus Nolito, die het rugnummer 9 gaat dragen in het Etihad Stadium.

Als we Sky Sports moeten geloven, dan is Man City ook dicht bij de komst van de Oekraïense international Oleksandr Zinchenko. De 19-jarige flankspeler staat onder contract bij het Russische FC Ufa.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen