Palace doet weer zaken met Newcastle en haalt Townsend

1 juli 2016, 10:44

Vlak nadat bekend werd dat Dwigth Gayle van Crystal Palace naar Newcastle United vertrekt, is naar buiten gekomen dat Andros Townsend de omgekeerde weg bewandeld. Waar Gayle voor ongeveer 12 miljoen euro van St. James' Park naar Selhurst Park gaat, vertrekt Townsend voor ruim 15,5 miljoen euro van Palace naar Newcastle. 

Zo kent de 24-jarige Townsend een bijzondere carrière. Met torenhoge verwachtingen brak hij bij Tottenham Hotspur door in de Premier League, maar mede door blessureleed kon hij het uiteindelijk niet waarmaken op White Hart Lane. Newcastle dacht vervolgens veel plezier aan de vleugelaanvaller te beleven, maar de 11-voudig international van Engeland wist The Mapies niet te behouden voor de het hoogste niveau. Zelf blijft hij met zijn transfer naar Palace wél in de Premier League actief.

Townsend tekent voor vijf jaar op Selhurst Park. "Dit is geweldig. Ik heb uitgebreid gesproken met de manager en de voorzitter en ben blij dat ik deel ga uitmaken van deze club. De toekomst ziet er rooskleurig uit."

Op 24-jarige leeftijd is Townsend, vaak op huurbasis, al uitgekomen voor twaalf (!) verschillende clubs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen