EK-dag 22: IJslandse shirtjes en werk voor Kuipers

2 juli 2016, 11:22

Dag 22 van het EK in Frankrijk stond in het teken van Wales tegen België in de kwartfinale, maar er was uiteraard meer te melden. Er waren met name opvallende berichten over IJsland, dat door nieuws over shirtjes de media haalde. Ook was er weer een nieuwe klus voor Björn Kuipers en waren er problemen voor de fans van Wales. 

President in shirtje op tribune

IJsland heeft best wel een toffe president. Gudni Jóhannesson, die onlangs de verkiezingen won in het bescheiden Scandinavische land, zal komende zondag de wedstrijd tussen Frankrijk en IJsland bijwonen. Normaal gesproken neemt zo'n prominent plaats in de VIP box, maar daar heeft Jóhannesson geen zin in. "Waarom zou ik daar plaatsnemen en aan een glas champagne lurken, als ik dat overal ter wereld wel kan doen? Nee, ik zal op de tribune plaatsnemen, gehuld in een IJsland-shirt", aldus de president van IJsland, die overigens vol vertrouwen zit. "Met respect naar de Franse ploeg; ik denk niet dat ze ons moeten onderschatten."

Shirts van IJsland enorm in trek

Kwartfinale voor Kuipers

Björn Kuipers had vanwege de reeds bekendgemaakte scheidsrechtersaanstellingen voor de kwartfinales van het EK nog maar één kans om in dit stadium van het toernooi een wedstrijd te mogen fluiten. Deze heeft de man uit Oldenzaal gepakt, aangezien hij komende zondag het duel tussen gastheer Frankrijk en IJsland zal leiden. Een prima affiche, na eerder al Polen-Duitsland en Spanje-Kroatië te hebben gefloten. Maar het blijft toch het allermooist als het eindtoernooi in Frankrijk voor hem eindigt met de finale. We zijn benieuwd of hem dit zal lukken.

Sollicitatie voor bondscoachschap Engeland

Na het EK-drama wordt in Engeland veelvuldig gesproken over de opvolging van de meteen vertrokken bondscoach Roy Hodgson. Eric Cantona heeft een kandidaat voorgedragen: zichzelf. Op geheel eigen wijze kwam hij met een open sollicitatie voor het bondscoachschap van Engeland op de proppen. Wat een held. Check de sollicitatie hier.

Fans Wales in verkeersproblemen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen