Wilmots denkt niet aan stoppen na 'mooi toernooi'

2 juli 2016, 00:04

In België werd na de nederlaag tegen Wales in de kwartfinale van het EK al geschreeuwd om het vertrek van bondscoach Marc Wilmots, terwijl ook doelman Thibaut Courtois zich kritisch uitliet over de trainer. Zelf denkt hij echter niet aan opstappen, zo liet hij na de uitschakeling weten.

"Over mijn toekomst doe ik nu geen uitspraken. Je mag dat nooit doen als iets nog zo vers is. We zullen wat rust nemen en tijd gebruiken om na te denken. Op dit moment denk ik niet aan stoppen", zegt hij tegen Sporza. "Vandaag is het niet gelukt, maar in vier jaar tijd hebben we wel goed gespeeld en mooi voetbal aan de wereld getoond. We haalden twee grote toernooien en bereikten telkens de kwartfinales, niet slecht toch?"

Wilmots stelt dat de defensieve problemen België de kop gekost hebben. Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen konden tegen Wales niet spelen. "De automatismen ontbraken daardoor. Of er te weinig op getraind is? Je kunt natuurlijk niet voorspellen dat Vertonghen in de laatste minuut van de laatste training uitvalt. De onervarenheid speelde ons parten, ik denk dat we hier met de jongste ploeg speelden. Het gebrek aan automatismen en een goeie communicatie bouw je niet op een dag."

Courtois was kritisch over de tactiek van de keuzeheer, maar volgens Wilmots was daar niets mis mee. "De tactiek zat goed, want onze eerste 25 minuten waren goed. Daarna gaan we te diep terugvallen, al bleef ik maar roepen. Misschien hadden we schrik om te veel ruimte weg te geven. We kunnen concluderen dat we sommige spelers niet kunnen missen. Ik vind dat we een mooi toernooi achter de rug hebben, maar het eindigt met een wrange smaak. We zijn zwaar ontgoocheld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen