Coleman geniet: "Je droomt van avonden als deze"

2 juli 2016, 09:42

Het EK is nog niet afgelopen, maar voor Wales kan het toernooi in Frankrijk al niet meer stuk. De ploeg versloeg België vrijdag verrassend met 3-1 en staat daardoor in de halve finale van het EK. Bondscoach Chris Coleman kan het allemaal maar moeilijk geloven.

Met een grijns van oor tot oor stond de keuzeheer na de wedstrijd de media te woord. "Ik denk dat je droomt over avonden als deze, maar je weet nooit of je ook het geluk zal hebben om zulke avonden te beleven", sprak hij volgens Sporza. Hij zag zijn ploeg na een 0-1 achterstand met 3-1 zegevieren. "We hebben gevochten voor elke bal als soldaten. Het enige dat ik kan doen is de spelers eraan herinneren dat ze nooit vergeten wat het gekost heeft om dit punt te bereiken."

"Als ik eerlijk moet zijn, moet ik bekennen dat ik een zware avond verwachtte, want België is een topteam. Maar mijn team is goed genoeg om zijn voet naast elk team te zetten", vervolgt Coleman. "Ik wist dat ze zich zouden herpakken na de achterstand. We bleven altijd vechten en meer kan ik niet verlangen. Je moet het beste halen uit je beste spelers, dat is het beste voor het team."

Een smet op de overwinning is de gele kaart die Aaron Ramsey opliep tegen België. Hij is daardoor geschorst tegen Portugal. "Ik vind het zo erg voor Aaron. Hij is één van de beste spelers op dit EK. We zullen hem missen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen