De Bruyne: "Weer halen we niet het beste uit een toernooi"

2 juli 2016, 10:17

Op het WK 2014 kwam het getalenteerde België niet verder dan de kwartfinales en ook op het EK in Frankrijk is die ronde het eindstation van onze zuiderburen gebleken. Volgens Kevin de Bruyne heeft de ploeg van Marc Wilmots er niet het maximale uit gehaald. Dat zei hij na de 3-1 nederlaag tegen Wales.

België begon overtuigend en kwam op een 1-0 voorsprong, maar gaf het duel daarna uit handen. "We wisten hoe ze zouden spelen en zijn na de 1-0 te ver teruggezakt", analyseert de spelmaker bij Sporza. "De wedstrijd is helemaal gekanteld en de tweede helft hebben we te naïef gespeeld. Wales heeft op het juiste moment gescoord en dat konden wij niet."

De Bruyne, die een matig toernooi speelde, vindt het teleurstellend dat België niet verder is gekomen op het EK. "Het is de tweede keer dat we niet het beste uit een toernooi halen. We hebben het geprobeerd, maar met tien man achter de bal was het niet gemakkelijk. We vonden de oplossing niet meer."

Doelman Thibaut Courtois was na het duel kritisch op coach Wilmots. De Bruyne waagt zich niet aan stevige teksten. "Misschien is zijn kritiek wel terecht, misschien ook niet. Het is moeilijk om conclusies te trekken na deze wedstrijd. Iedereen is ontgoocheld en kan naar iedereen wijzen. De coach beslist hoe we spelen. Wij proberen dat uit te voeren. Als de spelers zelf zouden beslissen hoe er gespeeld wordt, dan komen er alleen nog maar meer problemen en kan de groep in twee splitsen. Dat is niet de oplossing."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen