Giggs trekt deur bij United na 29 jaar achter zich dicht

2 juli 2016, 15:22   Bijgewerkt: 2 juli 2016, 15:30

Wat vrijdag al in de Engelse media verscheen, is zaterdag officieel geworden: Ryan Giggs vertrekt bij Manchester United. De clubicoon had bij de Engelse club nog een jaar contract als assistent-trainer, maar door de komst van José Mourinho en zijn assistent is er geen plek meer voor de Welshman. Giggs maakte maar liefst 29 jaar onderdeel uit van de club.

Giggs was sinds zijn veertiende levensjaar al verbonden aan Man United, waar hij op 17-jarige leeftijd debuteerde in november 1990. Hij won dertien landstitels, twee Champions Leagues, vier FA Cups en vier League Cups. Aan zijn periode komt nu dus definitief een einde, zo maakt United zaterdagmiddag bekend. "Het was een enorme beslissing", verklaart de voormalig buitenspeler. "Ik ben niet over één nacht ijs gegaan en heb er goed over nagedacht. Ik wil nu op eigen benen staan als trainer, al liggen er nog geen concrete plannen."

De 42-jarige icoon heeft overigens geen kwaad woord over voor Mourinho, de nieuwe trainer van de club. "Ik wil hem feliciteren met zijn nieuwe baan bij de grootste club ter wereld", zegt Giggs. "Er zijn maar een paar echte winnaars in de absolute top en José is één van hen. Ik weet dat de fans blij zijn met hem."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen