Excelsior heeft moeite met amateurploeg in oefenduel

2 juli 2016, 16:54

Excelsior is niet met een klinkende overwinning aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg van de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag schudde eersteklasser ARC uit Alphen aan de Rijn moeizaam van zich af: 4-2.

Doorgaans zijn de oefenwedstrijden van de profclubs tegen amateurteams eenrichtingsverkeer, maar Excelsior kwam zaterdag zelfs op achterstand. Daan van Leeuwen zette ARC na tien minuten verassend op voorsprong, waarna Michiel Hemmen en Jurgen Mattheij nog voor rust orde op zaken stelden.

In de tweede helft was Hemmen nogmaals trefzeker en pikte ook Nigel Hasselbaink zijn doelpunt mee bij Excelsior. Tussendoor bracht wederom Van Leeuwen nog wel de spanning terug, door voor de 3-1 te tekenen.