Duitsland na zenuwslopende strafschoppenserie door

3 juli 2016, 00:11

Duitsland heeft zaterdagavond ten koste van Italië de halve finale van het EK in Frankrijk bereikt. De Duitsers hadden daarvoor een strafschoppenserie nodig, waarin beide ploegen moeite hadden de zenuwen in bedwang te houden. De penalty's waren nodig nadat beide ploegen in de reguliere speeltijd beiden een keer tot scoren kwamen.

Van tevoren was het duel tussen Duitsland en Italië een affiche dat volgens vele liefhebbers dit EK de finale had moeten zijn. Joachim Löw had zijn elftal aangepast aan het systeem van de tegenstander. Dat betekende dat Julian Draxler, matchwinner tegen Slowakije, genoegen moest nemen met een plek op de bank. Bondscoach Antonio Conte moest zich zien te redden zonder de geblesseerde Daniele de Rossi en de geschorste Thiago Motta.

Na een kwartier moest Löw noodgedwongen de geblesseerde Sami Khedira wisselen voor routinier Bastian Schweinsteiger, die direct de aanvoerdersband kreeg van doelman Manuel Neuer. Diezelfde Schweinsteiger zette Duitsland op voorsprong, maar deed dat na eerst een overtreding te hebben gemaakt. Het feest op de tribunes was dan ook van korte duur na het horen van het scheidsrechtersfluitje. Het venijn van de eerste helft zat in de staart.

Thomas Müller kreeg enkele minuten voor rust de eerste kans van de wedstrijd. Per toeval belandde het leder voor zijn voeten. De aanvaller van Bayern, die er dit EK nog niet in slaagde om een treffer te maken, raakte de bal niet voldoende. Daardoor was zijn inzet een prooi voor doelman Gianluigi Buffon. De 38-jarige keeper zag vlak daarna Emanuele Giaccherini perfecte anticiperen op een lange bal. Zijn lage voorzet lag voor Alessandro Florenzi voor het intikken, maar Jerome Boateng voorkwam nog net een doelpunt.

In de strafschoppenserie die volgde miste aan beide kanten drie van de eerste vijf spelers, waarna het daarna gelijk op ging. Na de misser van Matteo Darmian schoot Jonas Hector de winnende binnen. Duitsland speelt in de halve finale van het EK tegen de winnaar van het duel tussen Frankrijk en IJsland van zondagavond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen