Löw opgelucht na winst op Italië: "Eindelijk is het gelukt"

Ger
3 juli 2016, 09:28

Bij bondscoach Joachim Löw is een last van zijn schouders gevallen nu Duitsland op een groot toernooi eindelijk eens heeft gewonnen van Italië. In de kwartfinales van het EK nam de wereldkampioen de penalty's beter (6-5), nadat het duel na verlenging in 1-1 was geëindigd.

Het was voor het eerst in negen duels op een grote eindronde dat Duitsland wist af te rekenen met Italië. "Eindelijk is het ons gelukt. De verdediging heeft het fantastisch gedaan. We hebben nauwelijks schoten op doel te verwerken gekregen", zegt Löw, die de Duitsers in Bordeaux liet aantreden in een 3-4-2-1-formatie. "We hebben slim gespeeld en Italië met hun eigen middelen verslagen. We voetbalden erg intelligent."

"Op het einde hadden wij geluk", verwijst Löw naar de strafschoppen. Het waren vanaf elf meter niet de ervaren krachten, maar de jonkies die voor de beslissing zorgden. "Joshua Kimmich en Jonas Hector staan beiden voor het eerst op een groot toernooi en dan meteen zo'n belangrijke strafschop benutten. Dat is grote klasse", aldus Löw. "Het is geweldig dat we in de halve finale staan. Maar nu willen we het toernooi ook winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen