Neuer: "Nog nooit zo'n 'Elfmeterkrimi' meegemaakt"

Ger
3 juli 2016, 10:01

Manuel Neuer is dolblij dat Duitsland in een nagelbijtende penaltyreeks op het EK heeft gewonnen van Italië. Liefst achttien strafschoppen waren er nodig om het in 1-1 geëindigde duel in de kwartfinale in Bordeaux te beslissen.

"Echt bizar, een serie als deze heb ik nog nooit meegemaakt. Het was zenuwslopend. Niemand kan zo'n 'Elfmeterkrimi' bedenken", aldus Neuer. Namens de Duitsers faalden Thomas Müller, Mesut Özil en Bastian Schweinsteiger vanaf elf meter. "Drie missers, dat is normaal gesproken fataal. Gelukkig hebben we het toch gered", zegt de keeper van Bayern München, die de inzetten van Leonardo Bonucci en Matteo Darmian keerde en Simone Zaza en Graziano Pellè respectievelijk over en naast zag schieten.

"De Italianen wisten ook wel dat ik me goed had voorbereid", zegt Neuer. "Ze kozen niet voor de hoek waarin ze meestal schieten. De rake strafschoppen gingen recht door het midden. Gelukkig hield niet iedereen zijn zenuwen onder controle." Neuer wilde vooral voorkomen dat Leonardo Bonucci zou toeslaan in de penaltyreeks. De Italiaan had in de reguliere speeltijd de 1-1 gemaakt uit een strafschop na een handsbal van Jérôme Boateng. "Ik wilde niet dat Bonucci twee keer zou scoren, dus ik hield hem tegen", besluit Neuer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen