Euro 2016 krijgt geen vervolg voor Team Kuipers

4 juli 2016, 11:56

Björn Kuipers en zijn team kunnen naar huis. De UEFA heeft maandag laten weten dat de scheidsrechter uit Oldenzaal en diens assistenten niet in aanmerking komen voor het fluiten van de halve finale en eindstrijd van de Europese titelstrijd in Frankrijk.

"Dit is ontzettend balen. We hadden het doel om de finale te halen en dat is helaas niet gelukt. De trots over onze prestaties op dit EK komt misschien op een later moment. Nu heerst vooral de teleurstelling", aldus Kuipers op de KNVB-website. Hij had op het EK de leiding over de groepswedstrijden Duitsland - Polen, Kroatië - Spanje en de kwartfinale Frankrijk - IJsland.

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken KNVB, vult aan: "We zijn trots op de prestaties van Björn en zijn mannen op dit toernooi. Zij waren de Nederlandse vertegenwoordiging op dit EK en hebben drie wedstrijden in goede banen geleid. Net als voetballers willen scheidsrechters maar een ding en dat is de finale halen. Maar Team Kuipers kan terugkijken op een uitstekend toernooi."

De halve finales staan onder leiding van de Italiaan Nicola Rizzoli (Duitsland - Frankrijk) en de Zweed Jonas Eriksson (Portugal - Wales).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen