Spaanse bond bevestigt vertrek van Del Bosque

4 juli 2016, 15:40

De Spaanse voetbalbond heeft bevestigd dat Vicente del Bosque vertrekt als bondscoach. De oefenmeester had zijn afscheid na de verloren EK-kwartfinale tegen Italië (2-0) zelf al wereldkundig gemaakt. Mogelijk gaat Del Bosque in een andere functie verder bij de Spaanse voetbalbond.

Del Bosque was acht jaar de bondscoach van de nationale ploeg van Spanje. De 65-jarige tacticus leidde het land in 2010, ten koste van het Nederlands elftal, naar de wereldtitel in Zuid-Afrika. Twee jaar later won Spanje onder leiding van Del Bosque ook het Europees kampioenschap. Het WK 2014 liep voor de Spanjaarden uit op een teleurstelling. Mede door een 5-1 nederlaag tegen Oranje konden ze al na de groepsfase naar huis.

Overigens lijken Del Bosque en Iker Casillas maandag vrede te hebben gesloten. Na het EK stuurde Del Bosque aan elke Spaanse international een berichtje, behalve aan Casillas. De keeper was volgens de coach niet blij met zijn reserverol achter David De Gea. Maandag plaatste Casillas op Twitter een foto waarop hij weer amicaal poseert met Del Bosque.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen