Benlahsen na Lodewijks keeperstrainer van Feyenoord

4 juli 2016, 17:59

Feyenoord hoeft niet langer te zoeken naar een opvolger voor Patrick Lodewijks, die onlangs door Ronald Koeman naar Everton gehaald werd. Khalid Benlahsen is door de club uit Rotterdam-Zuid als keeperstrainer toegevoegd aan de technische staf.

De 42-jarige oud-doelman had de taken van Lodewijks na diens vertrek naar Engeland al overgenomen en tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor een extra jaar. Sinds het seizoen 2013/2014 was Benlahsen al actief bij Feyenoord, als coördinator Keepers aan de Feyenoord Academy.

"Ik ben blij dat we het vertrek van Patrick intern hebben kunnen oplossen", zegt technisch directeur Martin van Geel op de clubwebsite. "Khalid is een uitstekende keeperstrainer, die qua werkwijze prima past binnen onze technische staf en op dezelfde lijn zit als Patrick. Dat we na fysiotherapeut Stefan van Meenen opnieuw een werknemer van Feyenoord Academy naar het eerste elftal kunnen laten doorstromen, is een mooi gegeven. Niet alleen talentvolle spelers, maar ook talentvolle stafmedewerkers kunnen de overstap maken van Varkenoord naar De Kuip."

Benlahsen zat tussen 1990 en 1993 zelf als keeper in de Feyenoord-jeugd. In het profvoetbal keepte hij in zijn loopbaan voor FC Eindhoven, Helmond Sport en RBC Roosendaal. "Feyenoord is altijd mijn de club gebleven. Het was al mooi om bij de Academy te werken, maar dat ik van daaruit heb kunnen doorgroeien naar een functie bij het eerste elftal, is geweldig. Ik vind het erg eervol om Patrick op te volgen. Hij is een absolute vakman, met wie ik de afgelopen jaren nauw hebben samengewerkt. Ik heb veel zin in deze uitdaging en ga er alles aan doen om alle keepers zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen