Mourinho: "Collega's moeten zichzelf eerder bewijzen"

5 juli 2016, 13:28

José Mourinho gaf vandaag (dinsdag) zijn eerste persconferentie als trainer van Manchester United. De Portugese oefenmeester, die in het verleden regelmatig voor opschudding zorgde tijdens zulke persmomenten, deed nu ook weer enkele pikante uitspraken.

Zoals toen hij de vraag kreeg of hij zich na het teleurstellende seizoen bij Chelsea ook moet bewijzen. "Sommige trainers hebben al tien jaar niets gewonnen. Anderen helemaal nooit. De laatste keer dat ik een titel won, was een jaar geleden", refereerde Mourinho aan het kampioenschap met Chelsea in het seizoen 2014/2015. "Als ik me al moet bewijzen, wat moeten mijn collega's dan wel niet?"

Manchester United speelt dit seizoen geen Champions League en daar moet het jaar erop absoluut verandering in komen, vindt Mourinho. "Ik ben enigszins gefrustreerd dat we geen Champions League spelen. En ik zou kunnen zeggen dat het doel is om dat voor het seizoen 2017/2018 wel af te dwingen. Maar dat zou aan de veilige kant zijn: we willen de Premier League winnen."

"Ik ben nu de manager van de grootste club van Engeland", vervolgde Mourinho. "We willen alles. Wedstrijden winnen, goed spelen, weinig goals tegen krijgen, de fans achter ons krijgen. Natuurlijk krijgen we niet álles, maar dat is wel wat we willen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen