Mourinho over Rooney: "Zonder druk heb ik ook goede pass"

5 juli 2016, 13:59

Wayne Rooney speelde op het Europees kampioenschap namens Engeland in de rol van centrale middenvelder. Van daaruit werd van hem verwacht dat hij het spel van achteren naar voren verplaatste, om de meest aanvallende mensen in stelling te brengen. Zo gaat José Mourinho hem bij Manchester United niet gebruiken.

"Het is normaal dat een speler van zijn leeftijd een iets andere rol krijgt", aldus Mourinho op zijn eerste persconferentie als United-trainer. Ook Ryan Giggs verhuisde in zijn nadagen van de positie van linksbuiten naar het middenveld. "Maar zijn natuurlijke honger naar doelpunten zal bij Rooney niet veranderen."

"Er zijn verschillende rollen te verdelen op het veld. De moeilijkste is om de bal tegen het net te schieten. Hij is misschien geen klassieke spits, geen echte 'nummer 9'. Maar hij zal bij mij nooit vijftig meter van het doel spelen, zoals bij Engeland."

"Het klopt dat zijn passing geweldig is. Maar mijn passing is dat ook als er geen druk op de bal is. Veel spelers hebben een goede pass, maar doelpunten maken blijft het moeilijkst. Rooney zal als spits, als aanvallende middenvelder of ergens daartussenin spelen. Niet controlerend of centraal op het middenveld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen