AZ blij met 'echte winnaar' Weghorst: "Zit nog rek in"

6 juli 2016, 17:57

Hoewel Vincent Janssen nog altijd op de loonlijst staat bij AZ, heeft de club alvast geanticipeerd op zijn aanstaande vertrek. De Alkmaarse subtopper heeft Wout Weghorst overgenomen van Heracles Almelo. AZ is zeer content met de komst van de 23-jarige spits, zo laat het weten in het transferstatement.

"Wout is een centrumspits van wie wij denken dat er nog veel rek in zit", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts in een verklaring op de website van de club. "Afgelopen seizoen heeft hij bij Heracles Almelo bewezen dat hij doelpunten kan maken. Wout is balvast, goed met de rug naar de goal en mede door zijn lengte een goede kopper. Buiten zijn voetbalkwaliteiten is hij een echte winnaar. Je zie aan alles dat hij het maximale eruit wil halen."

Vanmiddag signeerde de aanvaller een contract voor vier seizoenen, met een optie voor een extra voetbaljaar. "Uit dit contract spreekt veel vertrouwen, dat is fijn", vindt Weghorst. "Er is aan mij nog genoeg te verbeteren en dat is waarom ik voor AZ heb gekozen. Ik denk dat ik hier op de juiste plek ben om me maximaal te ontwikkelen en dat is wat ik heel graag doe als voetballer en als mens. En uiteindelijk ben ik spits en een spits moet inderdaad één belangrijk ding doen en dat is scoren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen