Ronaldo maakt faam waar in halve finale tegen Wales

6 juli 2016, 22:59   Bijgewerkt: 6 juli 2016, 23:41

Portugal is de eerste finalist van EURO 2016. De Portugese ploeg werd bij de hand genomen door vedette Cristiano Ronaldo die met een doelpunt en een (onbedoelde) assist op Nani het verschil maakte: 2-0. De superster van Real Madrid krijgt zondag de kans om de schande van 2004, de verloren finale in eigen land tegen Griekenland, uit te wissen.

De Welshmen, die ook Aaron Ramsey moesten missen vanwege een schorsing, kwamen na een voorzichtig begin beter in de wedstrijd. Middenvelder Andy King, de vervanger van Ramsey, liep de longen uit zijn lijf om voor het doel van Rui Patricio op te duiken, maar kwam in twee situaties (beide keren gecreëerd door Bale) een paar meter tekort om zijn voet tegen de bal te krijgen. Aangever Bale zorgde zelf voor het gevaarlijkste moment voor rust. Na een karakteristieke rush van vijftig meter vuurde Bale op Rui Patricio van net buiten de zestien meter, maar de bal ging niet ver genoeg richting de hoek. Zijn Real-kompaan Ronaldo kreeg zijn eerste mogelijkheid pas vlak voor de pauze. Een kopbal, na een voorzet vanaf links door Adrien Silva, miste de juiste richting.

Met meer dan een half uur op de klok was er voor Wales nog voldoende tijd om de wedstrijd spannend te maken, maar het geloof ontbrak bij de ploeg van Chris Coleman. Alleen Bale probeerde het nog van afstand (geweldige pegel van 40 meter) en stuitte opnieuw op doelman Rui Patricio. Via Ronaldo (bijna succesvol met een vrije trap) en Joao Mário (gemiste rebound na grabbelwerk van Hennessey) had de score nog verder kunnen oplopen, maar ook de Portugezen wisten niet meer te scoren.

Bondscoach Fernando Santos kan morgen met zijn mannen gaan kijken wie de volgende tegenstander wordt: gastland Frankrijk of Duitsland. Zondag mag Portugal in het Stade de France hernieuwd proberen om de eerste EK-zege ooit binnen te halen. [photo,99036,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen