Ronaldo hoopt na EK-finale op tranen van geluk

7 juli 2016, 10:02

Cristiano Ronaldo beleefde gisteren (woensdag) een dag om nooit te vergeten. Hij leidde Portugal niet alleen met een fraai kopdoelpunt en een assist naar een 2-0 zege op Wales en de finale van Euro 2016, maar werd ook de eerste speler ooit die in drie EK-halve finales (2004, 2012 en 2016) zijn opwachting maakte en de eerste speler sinds 1964 die in twee EK-halve finales gescoord heeft.

Na afloop van de overwinning op Wales was Ronaldo duidelijk: mocht hij het EK winnen, dan zal dat de grootste triomf zijn in zijn carrière. Hij vindt het mooi dat de droom nog altijd in leven is. "Hier heb ik altijd al van gedroomd. We wisten dat het een lange weg was, maar we zitten nog steeds in het toernooi. We hebben er vanaf de start in geloofd. Natuurlijk hebben we moeilijke momenten gehad, maar het is altijd beter om stroef te starten en goed te eindigen dan andersom", weet de vedette.

Ronaldo vindt de finaleplaats loon naar werken. "De spelers en de coach hebben het verdiend. De medische staf ook, aangezien zij uitstekend werk verricht met de fitheid van de spelers", aldus de topschutter. "De droom is er nog, maar we hebben nog niets gewonnen. Ik hoop dat ik na de finale zal lachen en tranen van geluk zal hebben", stelt Ronaldo, die in het verleden zijn ogen weleens niet droog kon houden na een uitschakeling op een eindtoernooi.

Naast zijn doelpunt tegen Wales scoorde Ronaldo dit EK ook twee keer tegen Hongarije (3-3).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen