Wales pakt uit met feest voor helden van EK-succes

7 juli 2016, 11:56

De voetbalbond van Wales organiseert een speciaal evenement voor de voetbalfans in Wales, om de terugkeer in eigen land en de successen van de selectie van bondscoach Chris Coleman op het EK 2016 te vieren. Het Cardiff City Stadium vormt vrijdagmiddag het decor van de festiviteiten.

Wales maakte voor de eerste keer sinds 1958 haar opwachting op het EK, maar verraste vriend en vijand en Frankrijk. Onder aanvoering van Gareth Bale geraakte het land knap tot de halve finales van het eindtoernooi. Daarin was Portugal woensdagavond met 0-2 te sterk. Wales werd groepswinnaar in een poule met Engeland, Slowakije en Rusland, alvorens het Noord-Ierland (1-0) en België (3-1) uitschakelde in de kncck-outfase.

Het feest in Cardiff bevat muziek en een tour met een open bus door de stad. "De historische periode voor het voetbal in Wales moet op geweldige wijze gevierd worden. Het was een fantastisch EK en we hopen dat onze passievolle supporters nog eenmaal kunnen genieten van onze spelers, die voor onvergetelijke weken gezorgd hebben."

Eerder werden EK-debutanten Noord-Ierland en IJsland al op indrukwekkende wijze ontvangen bij terugkeer in eigen land.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen