Chinezen komen met bevestiging: "Hello Seedorf"

7 juli 2016, 12:17

Wat al zwaar in de lucht hing, is nu officieel aangekondigd: Clarence Seedorf gaat als trainer aan de slag in China. Shenzhen FC, een club die actief is op het tweede niveau van het Aziatische land, heeft de 40-jarige Nederlander aan de pers gepresenteerd.

Omdat Shenzhen slechts één puntje pakte in de laatste drie wedstrijden, wisselde de nummer zeven van de China League One van coach. Seedorf, die Tang Yaodong opvolgt, krijgt de taak om de club weer omhoog te helpen. Naar het hoogste niveau van China, welteverstaan. De Chinezen introduceren Seedorf als 'een Nederlandse voetballegende, die een rijke geschiedenis heeft als speler'.

De voormalig speler van Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale, AC Milan en Botafogo heeft zijn tweede klus als trainer te pakken. Eerder stond de oud-middenvelder aan het roer bij AC Milan, waar hij twee jaar geleden al na vier maanden ontslagen werd. Zijn contract bij de Rossoneri liep echter nog tot deze zomer door. Omdat deze nu is afgelopen, kon Seedorf een nieuwe uitdaging zoeken. Deze heeft hij dus gevonden bij Shenzhen.

Als speler won Seedorf de Champions League met drie verschillende clubs. "Zijn schat aan internationale ervaring en zijn voetbalfilosofie zal voor nieuwe hoogtepunten zorgen", zegt zijn Chinese werkgever. "Hij zal het imago van Shenzhen én het Chinese voetbal verbeteren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen