Granqvist neemt Zweedse band over van Ibrahimovic

7 juli 2016, 13:07

Omdat Zlatan Ibrahimovic gestopt is bij de nationale ploeg van Zweden, moest er gezocht worden naar een nieuwe aanvoerder. Deze is gevonden, in de persoon van Andreas Granqvist. De oud-verdediger van FC Groningen krijgt de eer om de aanvoerdersband te dragen.

"Het was een voor de hand liggende keuze", zegt bondscoach Janne Andersson, die Erik Hamren opgevolgd heeft als bondscoach. "Ik heb Andreas al meerdere malen ontmoet tijdens zijn carrière. Hij is sympathiek en bovendien een leidersfiguur. Hij neemt altijd veel verantwoordelijkheid bij de nationale ploeg", zegt Andersson op de website van de Zweedse voetbalbond. "Hij is ook communicatief sterk en heeft de spirit van een vechter."

Granqvist, die momenteel onder contract staat bij het Russische FC Krasnodar, is verheugd met zijn rol als captain. "Het is een ongelooflijke eer om de aanvoerder van het nationale team te zijn. Ik ben hier erg dankbaar voor", aldus de oud-Groninger, die het met Zweden onder meer tegen het Nederlands elftal opneemt in de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen