Als het erom gaat, dan staat Duitsland er tegen Frankrijk

7 juli 2016, 15:39

Portugal verschafte zich woensdagavond dankzij een 2-0 overwinning op Wales een ticket voor de finale van het EK, maar de halve finale van vanavond (donderdag) is op papier een stuk aantrekkelijker dan de eerste. Duitsland en Frankrijk ontmoeten elkaar vanaf 21.00 uur in het Stade Vélodrome in Marseille. FCUpdate.nl duikt voor het duel nog even in de statistieken.

Onderlinge statistieken

Als we de onderlinge statistieken bekijken, dan zien we dat Frankrijk in het voordeel is. De Duitsers en de Fransen hebben in het verleden 27 keer tegen elkaar gespeeld. Die Mannschaft trok negen keer aan het langste einde, Les Bleus gingen twaalfmaal met de winst aan de haal. Als Frankrijk won, dan was er echter bijna altijd sprake van een vriendschappelijke interland. Alleen in 1958, op het WK in Zweden, wisten de Fransen met 6-3 van Duitsland te winnen. Just Fontaine maakte destijds een hattrick voor zijn land.

Frankrijk won door goals van Olivier Giroud en André-Pierre Gignac nog wel haar laatste wedstrijd tegen Duitsland (2-0), maar deze zege werd volledig overschaduwd door een aanslag in het Stade de France en de rest van de terreur in Parijs op 13 november 2015.

Recente statistieken

Op het huidige EK lijken Duitsland en Frankrijk tot dusver weinig voor elkaar onder te doen. Hoewel Frankrijk wat stroef begon, begint de motor van de ploeg van bondscoach Didier Deschamps steeds beter te draaien. Waar de Duitsers heel het toernooi zeer solide waren, hadden ze in de kwartfinale wel veel moeite met Italië. Met de azuurblauwen werd pas na strafschoppen afgerekend. Het zal aankomen op de vorm van de dag, maar we nemen de statistieken van de vorige wedstrijden onder de loep.

Hoewel het aantal gele (7-7) en rode (0-0) kaarten gelijk ligt, heeft Duitsland meer overtredingen nodig dan Frankrijk: 61 versus 48. De verdediging van de Mannschaft heeft in totaal 248 ballen afgepakt, terwijl de Fransen dat 201 keer voor elkaar kregen. Er is sprake van een botsing van speelstijlen: Duitsland speelt dominant, op balbezit en vanuit een sterke defensieve organisatie, Frankrijk heeft minder geduld en zoekt daardoor sneller de aanval, maar heeft het vizier ook meer op scherp staan. Antoine Griezmann (4), Giroud (3) en Dimitri Payet (3) toonden hun scorsingdrift, terwijl bij Duitsland alleen Mario Gomez (2) meer dan één goal produceerde.

[photo,98363,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen