Griezmann stuurt wereldkampioen Duitsland naar huis

7 juli 2016, 23:14   Bijgewerkt: 7 juli 2016, 23:27

Frankrijk heeft zich in eigen huis verzekerd van een plek in de finale op het EK. Na een moeizame start won het alsnog op effectieve wijze van wereldkampioen Duitsland. De grote man was Antoine Griezmann, die in Marseille voor beide goals tekende: 0-2.

De laatste ontmoeting tussen deze twee landen verliep anders dan gedacht. Terwijl Duitsland op bezoek kwam voor een oefenduel, klonk er tijdens de wedstrijd ineens geknal buiten het stadion. De aanwezige supporters raakten in paniek. Gelukkig mislukte de geplande aanslag, maar op andere plekken in Parijs ontketende zich wel een drama dat we ons allemaal herinneren.

Vooral enkele mankrachten van Die Mannschaft leken even last te hebben van de zenuwen. Frankrijk begon gretig, het offensieve spel was veelbelovend. Griezmann had al snel de 1-0 op de schoen, maar kon Manuel Neuer niet passeren. Hij zette de aanval zelf op via handige combinaties en kreeg de bal uiteindelijk terug voor z'n rechter. En dat is nou net zijn mindere been, Griezmanns inzet kwam kracht tekort.

Toch was het Franse gevaar maar van korte duur. Wereldkampioen Duitsland nam het al snel over en combineerde razendsnel. Alles oogde zo makkelijk, alsof het vanzelf ging. Het leidde tot kansen voor Bastian Schweinsteiger en Thomas Müller, die allebei Hugo Lloris op hun weg vonden. De doelman van het thuisland stond zijn mannetje.

Een harde dreun voor Duitsland, dat zich beklaagde bij de arbitrage omdat er zonder extra tijd toch langer werd doorgespeeld. Even later kreeg het een nieuwe klap te verduren, toen Jerome Boateng - de beste Duitser op dit EK - wegens blessureleed naar de kant moest. Deze twee momenten leek de wereldkampioen van de wijs te brengen. Het geduldige spel, de combinaties; hetgeen waar Duitsland zo groot in is geworden, verdween.

Met nog twintig minuten op de klok was er nog tijd voor de ploeg van Joachim Low. En als er nog tijd is, moet je altijd rekening houden met de Duitsers. Toch was die opgave te moeilijk. Lloris liet zich weer eens van zijn beste kan zien, terwijl Kimmich de lat raakte. De hoop vloeide langzaam weg bij Toni Kroos, Mesut Ozil en hun teamgenoten.

Frankrijk verzekert zich van een plek in de finale, tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo, en Duitsland kan naar huis. Zondag wordt de titelstrijd beslist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen