'AZ rekent op akkoord met Spurs voor 22 miljoen euro'

8 juli 2016, 07:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De megatransfer van Vincent Janssen van AZ naar Tottenham Hotspur lijkt op korte termijn voltooid te zijn. De Alkmaarse club hield tot op heden haar poot stijf, maar rekent erop dat de Engelse geïnteresseerde op deze vrijdag akkoord zal gaan met een vraagprijs van 22 miljoen euro. Eerder weigerde de Noord-Hollandse eredivisionist een bod van ongeveer 18 miljoen euro.

Janssen zelf is duidelijk en draait er niet om heen: hij wil liever nog vandaag dan morgen naar Tottenham en sprak zelfs al openlijk zijn frustraties richting AZ uit. De Alkmaarders spelen echter een soort transferpoker, door zeer hoog in te zetten voor de goaltjesdief. De nummer vier van het afgelopen eredivisieseizoen verlangt niet alleen bijna 22 miljoen euro, maar willen volgens De Telegraaf ook een doorverkooppercentage bedingen in de overeenkomst met The Spurs.

De 22-jarige Janssen hoopt dat Tottenham na het horen van de vraagprijs de hand schudt met AZ en dat de transfer vervolgens afgerond kan worden. Ondertussen toont ook West Ham United belangstelling voor de international, die drie goals en één assists noteerde in vijf interlands voor Oranje. Vorig seizoen kroonde de oud-spits van Almere City FC, die vorig jaar voor ongeveer 400.000 euro werd binnengehaald, zich met 27 goals tot topscorer van de Eredivisie. Janssen zegde onlangs al VfL Wolfsburg af, omdat hij naar de Spurs wil.

Als alles loopt zoals Janssen wil, dan zal hij vandaag niet meer op het trainingsveld van AZ verschijnen en zo snel mogelijk naar Londen afreizen voor een medische keuring. De bedoeling is dan dat hij komende maandag gepresenteerd wordt op White Hart Lane.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen