Deschamps is trots: "We hebben al historie geschreven"

8 juli 2016, 07:59

Didier Deschamps heeft met volle teugen genoten van het optreden van Frankrijk, dat donderdagavond dankzij twee doelpunten van goudhaantje Antoine Griezmann met 2-0 van Duitsland won en zich daarmee plaatste voor de finale van het EK in eigen land. Komende zondag stuiten Les Bleus op Portugal in de finale in het Stade de France in Saint-Denis.

"Dit is geweldig. Het was lastig, maar we gaven niet op", jubelt Deschamps na de knappe overwinning op Duitsland. "Dit is een prachtverhaal. De spelers hebben al historie geschreven, door Duitsland uit te schakelen. Dat brengt veel teweeg in ons land. Het was al lang geleden (in 1958 voor het laatst, red.) dat we van de Duitsers wisten te winnen op een groot toernooi en het is gewoon de beste ploeg die we op het EK ontmoet hebben. Ik ben blij voor de spelers. Ze hebben me zeer trots gemaakt", glimlacht de Franse bondscoach.

Griezmann maakte met twee goals het verschil voor Frankrijk. "Antoine is een geweldige speler en dat heeft hij weer bewezen met alles wat hij deed. Hij werkt keihard, maar zorgt er met Olivier Giroud ook voor dat we zeer compact spelen. Hij is een zeer belangrijke speler voor ons en voor Atlético Madrid. Hij maakt doelpunten, brengt anderen in stelling en zorgt ervoor dat de spelers om hem heen beter gaan spelen", vindt Deschamps.

Nu moet de focus volledig op de eindstrijd in het Stade de France komen te liggen. "Dit was een belangrijke stap vooruit, maar de belangrijkste stap moet komende zondag nog gezet worden. Alles moet nu wijken voor de finale. We hebben een goede kans om te winnen, maar dat geldt ook voor Portugal. Het feit dat we de gastheer van het EK zijn en Duitsland hebben uitgeschakeld, betekent nog niet dat we extra krachten hebben. Maar we geloven in onszelf. Dat doet Portugal overigens ook", besluit Deschamps.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen