Ook Argentijnse president probeert Messi over te halen

8 juli 2016, 08:55

Lionel Messi kondigde na de dramatische penaltyserie in de verloren finale van de Copa América tegen Chili zijn afscheid als international van Argentinië aan. Dat kwam hard aan bij de voetbalgekke Argentijnen, die zelfs de straat op gingen en een standbeeld lieten maken om de sterspeler over te halen om zijn besluit in te trekken. In navolging van vele anderen heeft nu ook de president van het Zuid-Amerikaanse land een poging gedaan om Messi te overtuigen.

De Argentijnse president Mauricio Macri hoopt dat zijn inspanningen zijn vruchten zullen afwerpen en dat Messi alsnog zal besluiten om terug te keren bij de Argentijnse ploeg. "Ik heb met hem gesproken over de telefoon. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn comeback zal maken. Hij is de beste speler van de wereld", aldus Macri bij CNBC.

De 29-jarige Messi speelde in zijn carrière 113 interlands voor Argentinië, maar slaagde er steeds maar niet in om een hoofdprijs te pakken met zijn land. De verloren strafschoppenreeks tegen Chili in de Copa-finale van vorige maand, waarin Messi faalde vanaf elf meter, deed hem ertoe besluiten om een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan. Een jaar eerder moest Argentinië ook al in de Copa América-eindstrijd het onderspit delven tegen de Chilenen. In 2014 verloren de Argentijnen in de WK-finale van Duitsland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen