Klopp blijft nog jaren het uithangbord van Liverpool

8 juli 2016, 11:47

Liverpool is zeer te spreken over de samenwerking met Jürgen Klopp en heeft de manager daarom een nieuwe, meerjarige verbintenis laten tekenen. De Duitser blijft nog jaren aan het roer staan op Anfield Road, volgens de BBC zelfs tot medio 2022.

Klopp arriveerde in oktober 2015 in de Beatles-stad en had niet lang nodig om de harten van de fans van Liverpool te veroveren. De Duitser tekende bij zijn komst een driejarig contract ter waarde van ruim 17,5 miljoen euro, maar heeft zich nu dus tot 2022 verbonden aan de Engelse topclub. Hoewel Liverpool in de Premier League niet verder kwam dan de achtste plaats, werd de finale van de Europa League afgelopen seizoen wel gehaald. Omdat deze niet gewonnen werd van Sevilla, speelt de grootmacht komend jaar echter geen Europees voetbal.

"Als je iemand met de persoonlijkheid en kwaliteiten van Jürgen in huis hebt, dan is het logisch om hem voor langere tijd vast te leggen", zegt de clubleiding op de officiële website van Liverpool. "Ontwikkeling staat hoog in het vaandel bij hem, hij kijkt altijd vooruit en denkt altijd in het belang van de club. Wij vinden zijn ideeën en plannen op voetbalgebied veelbelovend. Dat zijn de redenen voor de contractverlenging. Hij is bovendien een manager van wereldklasse en een geweldige leider."

Klopp vindt de waardering vanuit Liverpool prachtig. "Het is lastig om in woorden uit te drukken hoe vereerd ik ben", aldus de oud-coach van FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund. "We zitten pas aan het begin van een mooi project, maar het is ongelofelijk om al zo'n connectie te hebben. Er is nog veel te bereiken en te doen bij Liverpool", aldus Klopp.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen