Beroep gestart tegen Conte, zaak-Blatter op 25 augustus

8 juli 2016, 15:59

Antonio Conte werd twee maanden geleden door de rechter vrijgesproken in het grootschalige matchfixingschandaal in Italië, maar dat wil niet zeggen dat de aftredende bondscoach van Italië meteen vrijuit gaat. De aanklager van de Italiaanse justitie heeft namelijk een beroep aangetekend.

Conte (46) werd vanwege een gebrek aan bewijs vrijgesproken in de matchfixingzaak, nadat er eerder door de aanklager aan half jaar voorwaardelijk geëist werd tegen de nieuwe manager van Chelsea. Na de uitspraak van de rechter leek de zaak gesloten te zijn, maar nu is hij dus heropend door het aangetekende beroep. De affaire rond Conte dateert al van 2011, toen de voormalig middenvelder nog trainer van Siena was. Hij zou destijds op de hoogte zijn geweest van wedstrijdmanipulatie.

Zaak-Blatter op 25 augustus

Ondertussen is bekend geworden dat een andere affaire, de zaak tegen Sepp Blatter, op donderdag 25 augustus zal dienen. Dan zal het internationale sporttribunaal CAS zich buigen over de zaak die de voormalig voorzitter van de FIFA heeft aangespannen tegen de wereldvoetbalbond. De 80-jarige Zwitser gaat in beroep tegen de schorsing van zes jaar die hij van de ethische commissie van de FIFA opgelegd kreeg wegens een dubieuze betaling van ongeveer 1,8 miljoen euro aan UEFA-voorzitter Michel Platini in 2011.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen