Weghorst: "Alles gaat sneller en accenten liggen anders"

Ger
8 juli 2016, 16:27

Wout Weghorst heeft zijn eerste twee trainingen bij AZ achter de rug. De 23-jarige spits, die deze week door de Alkmaarders werd overgenomen van Heracles Almelo, voelt zich al thuis bij zijn nieuwe club. Hij maakt zaterdag in het oefentreffen met FC Volendam voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie van AZ.

"Het is even wennen natuurlijk: nieuwe groep, nieuwe jongens, nieuwe situatie. Ik probeer rustig mijn plekje te vinden, maar ik ben goed opgevangen en ik kreeg een warm welkom", zegt Weghorst op de clubwebsite. "Ik merk wel een verschil qua niveau. Alles gaat sneller en de accenten liggen anders. Het is allemaal een stapje meer. Het voldoet aan de verwachtingen die ik had. Ik heb het gevoel dat ik hier op de juiste plek ben."

"Ik zit tegen Volendam voor het eerst bij de wedstrijdselectie, dus ik hoop dan mijn eerste minuten te maken", blikt de aanwinst vooruit. "Aan de ene kant wil ik rustig wennen aan de club, aan de andere kant staat de eerste Europese wedstrijd al bijna voor de deur. Dus ik moet zorgen dat ik er dan klaar voor ben en iedere training laten zien wie Wout Weghorst is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen