Tissoudali naar Frankrijk: "Eredivisieclubs hapten niet"

9 juli 2016, 09:32

Enigszins verrassend kwam vrijdag het nieuws uit dat Jupiler League-sensatie Tarik Tissoudali zijn loopbaan vervolgt in Frankrijk. De talentvolle aanvaller van Telstar stond in de belangstelling van meerdere eredivisieclubs, maar heeft uiteindelijk gekozen voor Le Havre. Dit omdat hij vond dat de Nederlandse clubs niet genoeg interesse toonden.

De 23-jarige aanvaller scoorde afgelopen voetbaljaar achttien goals in 36 wedstrijden, een gemiddelde van één goal in twee duels. Hij werd daardoor onhoudbaar voor Telstar, dat de buitenspeler aan een eredivisieclub dacht te verkopen. Onder meer sc Heerenveen, Heracles Almelo en Willem II waren geïnteresseerd. "Vorige week kwam daar ineens een club uit Frankrijk bij", vertelt Tissoudali aan Voetbal International.

"Toen mij werd verteld dat die club in de Ligue 2 uitkwam, heb ik gezegd dat ik het niet zou doen. Maar bij Telstar werd gezegd dat het een mooie club was, en na wat gesprekken met mensen uit mijn omgeving en wat research kwam ik daar ook achter. Het bleek te gaan om Le Havre, een ambitieuze club met een mooie geschiedenis. Een club waar pas nog een speler voor meerdere miljoenen is weggekocht."

Vrijdag had hij een gesprek bij Le Havre, waarna hij direct voor vier seizoenen tekende. "Ik vond dat de eredivisieclubs niet echt hapten, ze zetten er de vaart niet echt achter. Bij Le Havre werd ik ontvangen alsof ze me al jaren kenden. Nee, ik heb er geen moeite mee dat ik Nederland nu verlaat. Ik ben nu even terug, zodat ik morgen afscheid kan nemen van de selectie en nog wat zaken kan regelen, maar sluit maandag al aan. Hoe het zit met mijn Frans? Dat spreek ik nog niet. Ik krijg er snel les in, maar ik zal toch vooral mijn voeten moeten laten spreken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen