Ronaldo is er klaar voor: "Heb hier altijd van gedroomd"

9 juli 2016, 14:04

Twaalf jaar na de verloren EK-finale in eigen land tegen Griekenland krijgt Portugal zondagavond een nieuwe kans om de EK-trofee in de wacht te slepen. Waar het in 2004 als grote favoriet aan de eindstrijd begon, is het morgen de underdog tegen Frankrijk. Cristiano Ronaldo is echter messcherp en de sterspeler heeft veel vertrouwen in zijn ploeg, zo laat hij weten in een vooruitblik.

"Natuurlijk is Frankrijk de favoriet", zegt de vedette van de Portugese ploeg op de site van de UEFA. "Zij spelen in eigen land en dat is, in mijn ogen, een groot voordeel. Het hele land zal hen steunen, maar het is een finale waarin alles kan gebeuren. Wij zijn goed voorbereid en zijn bovendien lastig te kloppen. We hebben dit toernooi nog niet één wedstrijd verloren en hopelijk kunnen we dat nog een dag vasthouden."

Als Portugal morgen wint, dan gaat er een droom in vervulling voor de speler van Real Madrid. "Ik heb hier altijd van gedroomd", zegt hij. "Het zou geweldig zijn als ik een grote prijs zou winnen met mijn land. Zondag speel ik mijn tweede EK-finale voor mijn land en het zou een uniek gevoel zijn als we de partij winnen."

De wedstrijd begint zondag om 21.00 uur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen