Deschamps: "Geen toeval dat Portugal in finale staat"

9 juli 2016, 19:03

Didier Deschamps, de bondscoach van Frankrijk, ziet gelijkenissen tussen zijn land en Portugal. Beide teams strijden zondag, in het Stade de France in Saint-Denis, om de winst van het Europees kampioenschap.

"Portugal heeft veel kwaliteit en het is geen toeval dat ze in de finale staan. Net als wij werden ze aan het begin van dit toernooi bekritiseerd, maar net als wij staan ze nu in de finale", aldus Deschamps op de UEFA-website. "Portugal is een ervaren ploeg, die zich kan aanpassen aan de tegenstander. Hun defensieve driehoek is solide. Ze hebben goede spelers, zoals bijvoorbeeld hun opkomende backs. Natuurlijk steunen ze vooral op hun aanvallers, Cristiano Ronaldo en Nani. Portugal probeert de bal niet 'hoog' op het veld terug te winnen, ze proberen er snel uit te komen met hun twee aanvallers voorin. Ik zeg niet dat ze alleen maar verdedigen. Ze zijn goed in balbezit, maar ze loeren wel op een snelle uitbraak."

Over zijn eigen ploeg, zegt Deschamps: "We hebben de mogelijkheid om Europees kampioen te worden. Of je nou 18, 20 of veel ouder bent, er is een kans om een prijs te pakken en die moet je grijpen, zonder dat je denkt aan wat er in de toekomst allemaal nog kan gebeuren. De spelers weten dat ze bevoorrecht zijn dat ze een finale thuis in Parijs mogen spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen