De Leeuw debuteert met verlies in VS, Alberg scoort

10 juli 2016, 12:30

De kop is eraf voor Michael de Leeuw. De van FC Groningen overgekomen aanvaller heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn debuut gemaakt voor Chicago Fire. Een overwinning leverde het niet op, aangezien er met 1-0 verloren werd bij Toronto FC. Justin Morrow kroonde zich tot matchwinner.

Er stonden meerdere bekende namen op het veld in Canada. Onder meer Sebastian Giovinco maakte zijn opwachting voor de thuisploeg, bij Chicago kwamen naast De Leeuw ook Johan Kappelhof en John Goossens in actie. De Leeuw speelde alleen de tweede helft, basisspeler Goossens werd na 63 minuten spelen gewisseld.

Ondertussen won Roland Alberg met Philadelphia Union overtuigend met 3-0 van DC United. Alberg scoorde één keer, uit een strafschop zorgde hij voor de openingstreffer. Philadelphia Union is de nummer twee in de oosttak van de Major League Soccer, Chicago Fire de nummer laatst.