'Blatter met succes geopereerd aan huidkanker'

10 juli 2016, 15:17

Sepp Blatter is opnieuw aan het sukkelen met zijn gezondheid. De 80-jarige Zwitser heeft een operatie ondergaan in het ziekenhuis van Zürich, dat de voormalig baas van de FIFA inmiddels laten gaan heeft. Het Zwitserse weekblad Schweizer Illustrierte stelt dat Blatter huidkanker heeft.

Blatter belandde in november 2015 al eens in het ziekenhuis vanwege stressverschijnselen die veroorzaakt werden door alle onrust rond de FIFA. Hij werd enkele dagen opgenomen, maar kon al snel weer naar huis. Nu moest de Zwitser zich dus weer melden in het ziekenhuis, waar hij geopereerd werd aan huidkanker. "De operatie vond woensdag plaats en is succesvol verlopen. Sepp Blatter heeft het ziekenhuis donderdag verlaten. Hij is nu thuis, het gaat goed met hem", zegt een woordvoerder.

Blatter stond van 1998 tot 2015 aan het bewind bij de FIFA, waar diens opvolger Gianni Infantino momenteel aan het roer staat. Hij werd wegens een dubieuze betaling van ongeveer 1,8 miljoen euro aan UEFA-voorzitter Michel Platini in 2011 voor zes jaar geschorst door de ethische commissie van de FIFA, maar is in beroep gegaan tegen deze uitspraak Op donderdag 25 augustus zal het internationale sporttribunaal CAS zich buigen over de zaak rond de ex-baas van de wereldvoetbalbond.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen