Portugal wint EK na sensationele verlenging in Parijs

10 juli 2016, 23:57   Bijgewerkt: 11 juli 2016, 00:10

Portugal heeft het Franse feest in Parijs verpest en zijn eerste titel ooit met het nationale elftal gepakt. In het hol van de leeuw won het in de tweede helft van de verlenging met 1-0 van thuisland Frankrijk. En dat zonder Cristiano Ronaldo, die al vroeg geblesseerd uitviel.

Voorafgaand aan de eindstrijd in Stade de France voorspelde de voetbalwereld een gevecht tussen Antoine Griezmann en natuurlijk Ronaldo. Een van de twee, de topscorer van het EK of de beste voetballer in Europa, zou zijn ploeg naar de titel leiden.

Antoine Griezmann leek op zijn beurt z'n weergaloze EK al vroeg in de wedstrijd te bekronen met een wereldgoal. Na een steekpass kopte de topscorer bijna op heerlijke wijze binnen, maar de bal vloog nét over. Zijn inzet betekende groen licht voor het thuisland.

Portugal beet een enkele keer van zich af, maar tot uitgespeelde kansen kwam het zelden. Zeker na het uitvallen van Ronaldo werd 0-0 een doel op zich. Jose Fonte en Pepe, die weer fit genoeg was om de Portugese defensie te versterken, zorgden voor een goede organiseerde en een hecht centrum.

Maar tegenhouden in de Franse hoofdstad werd steeds lastiger voor Pepe en zijn mankrachten. Terwijl Kingsley Coman als invaller voor veel dreiging zorgde, knikte Griezmann de bal nét over. Het was niet de avond van de man die wereldkampioen Duitsland naar huis stuurde. Invaller Andre-Pierre Gignac leek in de absolute slotfase de heldenrol op te eisen, maar hij mikte de bal na een handige beweging op de paal.

Er moest, zoals zo vaak in finales waarbij de spanning toeslaat, een verlenging aan te pas komen om de nieuwe Europees kampioen aan te wijzen. Terwijl de eerste helft weinig opleverde en iedereen al dacht aan strafschoppen, was daar plotseling Eder. De invaller kreeg wat ruimte en schoot de bal laag in de verre hoek, waar Hugo Lloris net te laat was: 1-0.

In de slotminuten bleef Frankrijk aandringen, maar verdedigde Portugal ijzersterk aan de hand van Pepe en had het met Rui Patricio een geweldige doelman achter zich. De ploeg won telkens wat tijd en speelde het effectief uit. Het sprookje in eigen huis voor Frankrijk was zomaar over, terwijl Ronaldo opnieuw in tranen raakte. Nu alleen niet van verdriet, maar van geluk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen