Tranen van geluk bij Ronaldo: "Uniek en onvergetelijk"

11 juli 2016, 07:54

Het was waarschijnlijk de meest emotionele, intense en zenuwslopende dag voor Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette leefde vol spanning en met een ultieme droom toe naar de finale van het EK tegen Frankrijk, maar moest de eindstrijd in het Stade de France al in de eerste helft met een blessure en tranen verlaten. Uiteindelijk werd zijn droom wel werkelijkheid, aangezien Portugal door een doelpunt van invaller Eder in de verlenging de Europese titel greep.

"Ik ben zo gelukkig", sprak Ronaldo na afloop. De superster van de Portugese ploeg kan het bijna niet geloven. "Dit is iets wat ik al zo lang wilde, vooral sinds 2004", doelt de aanvaller van Real Madrid op het EK in eigen land, waar Griekenland door een goal van Angelos Charisteas te sterk was in de finale. "De Portugezen verdienen dit", vindt de aanvoerder van de ploeg van bondscoach Fernando Santos.

Na 25 minuten zat de finale er al op voor Ronaldo, die in tranen per brancard van het veld werd gedragen. "Helaas ging het niet goed bij mij, maar ik ben blijven geloven in de spelers. Ze hebben genoeg kwaliteiten", aldus de captain. "Dit is een van de mooiste momenten van mijn carrière", zegt Ronaldo verder. "Ik wilde altijd al een prijs pakken en historie schrijven met het nationale elftal. Ik bedank mijn teamgenoten, onze coach, de rest van de staf en de Portugese mensen ervoor dat dit gelukt is. Dit is een uniek moment voor mij. Het is echt onvergetelijk", aldus de vedette.

Ronaldo pakte al zeventien hoofdprijzen met zijn clubs, maar wachtte met Portugal nog op zilverwerk. Hij werd met zijn land runner-up op het EK 2004 in eigen land en pakte het brons op het EK 2012 in Oekraïne en Polen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen