Santos: "Ronaldo belangrijk in kleedkamer en op bank"

11 juli 2016, 08:11

Bondscoach Fernando Santos zal flink achter zijn oren gekrabd hebben, toen Cristiano Ronaldo de strijd in de EK-finale tegen Frankrijk al na 25 minuten moest verlaten wegens een knieblessure. De oefenmeester paste echter zijn strategie aan, wat leidde tot de Europese titel met Portugal. In 2004 verloren de Zuid-Europeanen nog in de eindstrijd van Griekenland, maar nu werd er dus wel historie geschreven.

Santos is enorm trots op deze unieke prestatie van Portugal. "Ik heb altijd al tegen de spelers gezegd dat ze veel talent hebben, maar meer moeten vechten dan onze tegenstanders. We moeten meer kilometers afleggen en meer focus hebben", aldus de winnende bondscoach. "We hebben een geweldige groep. De jongens hebben me altijd geloofd als ik zei dat we het toernooi konden winnen. De Portugese fans hebben ons enorm geholpen. Waar wij waren, waren zij ook. Dat heeft ons geïnspireerd. De emoties bij de spelers zijn niet in woorden te beschrijven. Het is echt ongelofelijk."

En dat zonder Ronaldo, beseft Santos. "De kapitein op ons schip heeft een geweldige teamspirit. Hij probeerde twee keer om terug te keren op het veld, maar het mocht niet baten", aldus de keuzeheer van Portugal, die Ronaldo in de verlenging druk coachend naast hem had staan. "Zijn aanwezigheid in de kleedkamer en op de bank was zeer belangrijk voor ons. Hij geloofde erin, net als ik. Het was onze avond", glimlacht Santos.

De bondscoach wijzigde zijn speelwijze, toen Ronaldo het veld moest verlaten. "Als je de beste speler ter wereld kwijtraakt, dan moet je dingen veranderen. De strategie was namelijk op hem gebaseerd", aldus Santos, die invaller Eder uiteindelijk de winnende goal zag maken in de 109de minuut. "Toen hij erin kwam, zei hij al tegen me dat hij scoren. Het lelijke eendje heeft dat voor elkaar gekregen. Nu is hij een prachtige zwaan", besluit Santos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen