EK-topscorer Griezmann heeft bitterzoet gevoel

11 juli 2016, 08:43

Antoine Griezmann heeft EURO 2016 afgesloten als de topscorer van het toernooi. Het waren geweldige weken voor de aanvaller van Atlético Madrid en Frankrijk, die zes keer trefzeker was op de eindronde in eigen land. Toch kampt hij uiteindelijk met een rotgevoel, omdat Portugal in de finale na verlenging met 0-1 te sterk was.

"Het is wreed en magnifiek tegelijkertijd", concludeert Griezmann na het EK. "We hebben buitengewone en trieste momenten meegemaakt. We moeten hier lering uit trekken. We hebben alles gegeven en hoeven onszelf niets kwalijk te nemen. Ik ben trots op de ploeg. Nu is het zaak om sterker terug te komen", aldus de Atlético-aanvaller.

Met zijn zes goals bleef hij de nummers twee op de topscorerslijst met een marge van drie voor. "Misschien ben ik er later trots op, maar nu ben ik vooral teleurgesteld voor onze groep. Ik zou mijn doelpunten zo opgeven voor de EK-titel. Ik ben teleurgesteld dat ik niet in de finale heb kunnen scoren", aldus Griezmann.

Cristiano Ronaldo, Olivier Giroud, Dimitri Payet, Gareth Bale, Nani en Alvaro Morata waren stuk voor stuk driemaal trefzeker op het EK.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen