Pellè zwicht na sterk EK voor grote geld uit China

11 juli 2016, 14:56

Er deden al veel Chinese transfergeruchten de ronde rond Graziano Pellè en dat blijkt geen toeval te zijn geweest. De Italiaanse spits maakt definitief de transfer naar China. De voormalig Feyenoorder heeft zich verbonden aan Shandong Luneng.

Sportief gezien is de stap van Southampton naar Shandong Luneng natuurlijk geen vooruitgang, maar vanuit financieel oogpunt is de keuze van Pellè wel te begrijpen. De spits gaat naar verluidt maar liefst 15 miljoen euro per jaar (!) verdienen. Daarmee wordt hij een van de best betaalde spelers ter wereld. De Italiaan volgt het voorbeeld van spelers als Hulk, Ramires, Alex Teixeira, Jackson Martinez en Gervinho, die stuk voor stuk ook al miljoenen euro's in China verdienen.

Pellè had bij Lecce, Catania, Crotone, Cesena, AZ, Parma en Sampdoria moeite om een doorbraak te forceren, maar vond zichzelf in dienst van Feyenoord uit als een krachtige en doeltreffende spits. Met vijftig goals in 57 eredivisieoptredens deed de Italiaan het uitstekend in De Kuip, waarmee hij in 2014 een transfer naar Southampton afdwong. Daar tekende hij voor 23 doelpunten in 68 wedstrijden.

De spits speelde zich bij Southampton onder de vleugels van manager Ronald Koeman in de kijker voor de nationale ploeg, waar hij op het afgelopen EK basisspeler was. Pellè speelde prima in Frankrijk en scoorde tegen België en Spanje, maar miste op jammerlijke en arrogante wijze wel een strafschop tegen Duitsland in de kwartfinale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen