Oranje onder 19 klopt Kroatië in eerste duel op EK

12 juli 2016, 14:21

Oranje onder 19 is uitstekend begonnen aan het Europees kampioenschap in Duitsland. De ploeg van trainer Aron Winter zegevierde dinsdag in Ulm, ondanks een rode kaart, met 3-1 over Kroatië.

De Nederlandse talenten stonden binnen 33 minuten al met 2-0 voor tegen de Kroaten. Steven Bergwijn (foto) was in de zeventiende minuut verantwoordelijk voor de openingstreffer. De speler die onlangs zijn contract bij PSV verlengde kopte raak op aangeven van Sam Lammers. Laatstgenoemde was ruim een kwartier later zelf verantwoordelijk voor de 2-0, nadat Abdelhak Nouri hem op formidabele wijze met de hak in stelling had gebracht.

Op slag van rust kwam Kroatië door toedoen van Josip Brekalo terug in de wedstrijd (2-1). Negen minuten na de pauze moest Oranje verder met tien man, nadat Deyovaiso Zeefuik zijn tweede gele kaart had gekregen. Zeefuik ging al niet vrijuit bij de 2-1. Met een man meer was Kroatië de bovenliggende partij, maar Bergwijn legde in de slotfase de eindscore vast op 3-1.

Nederland speelt vrijdag de tweede groepswedstrijd tegen Engeland, drie dagen later is Frankrijk de tegenstander. De top-twee van beide poules plaatst zich voor de halve finales.