Milik blijft ondanks buitenlandse interesse bij Ajax

12 juli 2016, 16:56

Arek Milik blijft Ajacied. De Poolse spits heeft met de leiding van de Amsterdamse topclub afgesproken dat hij tijdens de huidige transferperiode geen transfer zal maken. Het technisch hart van Ajax en trainer Peter Bosz wilden de topscorer van het afgelopen seizoen graag aan boord houden en dat is dus gelukt.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft de afgelopen dagen veel contact gehad met Milik en diens management en uit het onderhoud is gekomen dat de Pool in de Amsterdam ArenA zal blijven spelen. De goaltjesdief staat nog tot medio 2019 onder contract, waardoor Ajax wel veel geld zou kunnen verdienen aan een verkoop van de 22-jarige spits. Dankzij 21 eredivisiegoals had Milik een aardig prijskaartje om zijn nek hangen.

Milik was deze zomer met Polen actief op het EK en werd met zijn land in de kwartfinale uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar Portugal. De Ajacied begon prima, met een beslissende goal tegen Noord-Ierland, aan het eindtoernooi in Frankrijk, maar wist zijn marktwaarde uiteindelijk niet met miljoenen euro's op te schroeven. Op vrijdag 22 juli meldt de Pool zich weer bij Ajax.

Milik werd voornamelijk in verband gebracht met Italiaanse clubs, zoals Napoli. Van een transfer zal het echter dus niet komen. "Mocht een club zich formeel bij Ajax melden voor Milik dan zal geen medewerking worden verleend aan een tussentijdse overgang", zo klinkt het vanuit Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen