Advocaat zag tweestrijd: "Het klikt niet bovenin"

12 juli 2016, 20:37

Dick Advocaat liep in de laatste maanden van het vorige seizoen rond bij Feyenoord, waar hij een adviseursrol bekleedde. Tijdens zijn periode in Rotterdam-Zuid constateerde de voormalig bondscoach dat er sprake is van verdeeldheid in de top van Feyenoord.

Dat heeft Advocaat in gesprek met Voetbal International aangegeven. "In de bestuurskamer voelde ik de tweestrijd. De een is voor die, de ander voor die", aldus de 68-jarige oefenmeester uit Den Haag. Dat komt de club niet ten goede, vindt hij. "Dat moeten ze toch echt een keer oplossen. Feyenoord heeft een enorme potentie, maar het klikt niet bovenin. Onbegrijpelijk in mijn ogen. Veel mensen denken daar dat ze er ook verstand van hebben."

Advocaat is van mening dat er investeerders zijn die zich te veel met de directie bemoeien. "Het is alleen maar goed dat mensen geld willen geven. En dat met zulke grote bedragen, dat kan in Nederland alleen bij Feyenoord. Ze bemoeien zich alleen wel heel nadrukkelijk met het beleid", vindt Advocaat.

Tot slot geeft Advocaat aan dat hij de kritiek op technisch directeur Martin van Geel 'onterecht en jammer' vindt. "Als je de markt kent, dan begrijp ik echt niks van alle kritiek op Van Geel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen