Kuyt voelt zich fit en prijst 'professional' Jones

12 juli 2016, 21:43

In het verleden was Dirk Kuyt vaak in de zomer op pad met het Nederlands elftal, waardoor de Katwijker zich pas later hoefde te melden bij zijn club. Nu is de ervaren aanvaller er vanaf dag één bij. Met Feyenoord bereidt hij zich in Oostenrijk voor op het nieuwe seizoen, dat op zondag 7 augustus wordt afgetrapt met een uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Kuyt is er dus vanaf het begin bij. "Dat voelt wel heel prettig. Ik kan zo mooi geleidelijk aan en op een wat rustigere manier fitter en sterker worden en naar de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd (tegen PSV op 31 juli in de ArenA, red.) toe te werken. Ik voel me fit en prima", stelt Kuyt in gesprek met Feyenoord TV.

Kuyt loopt met een goed gevoel rond op het trainingskamp van Feyenoord in Oostenrijk. "Het hotel en de faciliteiten zijn hier uitstekend en we hebben een goede eerste training achter de rug met z'n allen. Het is fijn om als team in alle rust toe te kunnen werken naar de start van het seizoen", vindt de aanvaller.

In de Feyenoord-selectie bevindt zich Brad Jones, die afgelopen week gestrikt werd na het wegvallen van Kenneth Vermeer. "Brad is een hele goede jongen. Ik heb bij Liverpool met hem samengewerkt. Hij was daar de reservedoelman, maar hij stelde zich altijd heel goed op, ging altijd voorop in de trainingen en was een echte professional. Het is ook een hele sociale kerel, die weet wat er in de topsport en bij een club als Feyenoord van je gevraagd wordt. Het is fijn dat hij snel naar Feyenoord kon komen, nadat Kenneth Vermeer geblesseerd raakte."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen